perjantai 30. joulukuuta 2011

Lautapeli

Mä en jaksa enää uskoa, että ihmiset on hyviä. Tämän lajin tunnusomainen luonteenpiirre on itsekkyys, eikä siitä päästä yli eikä ympäri. Joskus mietin, että mikä mut joskus saa rakastamaan tätä kaikkea. Onkohan 'jostain muusta välittäminen' oikeasti 'itsestään ja omasta mukavuudestaan huolehtimista'? Esimerkkinä väite: En voi satuttaa ystävääni, koska en halua häneen sattuvan. Totuus: En voi satuttaa ystävääni, koska en halua häneen sattuvan, koska en jaksa potea sosiaalisen verkoston luomaa huonoa omatuntoa, enkä jaksa katua ja lohdutella häntä myöhemmin.  Eikö kukaan uskalla lopettaa tätä esittämistä? Vai eikö kukaan huomaa? Vaikka kyllä sokeakin näkee, että täällä on asiat pahasti vinksallaan.
Niin helposti joku sulle tärkeä ihminen kyllästyy suhun ja kohtelee sua kuin lautapeliä videopelien joukossa. Okei, ehkä olenkin se lautapeli. Odotan vain, että joku jaksaa kääntää katseensa pois televisioruudusta, laskea ohjaimen alas ja vihdoinkin avata sen kummallisen, vanhanaikaisen pelin kääreen. Joo, ihan niin kuin sitä ikinä tapahtuisi.
Söin pari (okei, 6) palaa suklaata ja yhden konvehdin, vaikkei pitänyt. Muuten söin kevyesti ja kävin jumppaamassa oikein hien pintaan.

Vihaan taas tätä. Kun en tee mitään, mitä lupaan itselleni. Ihan sama, itseään on kuitenkin periaatesyistä arvostettava (jotta en soisi kenellekään sitä iloa, että murrun). Ihan sama ihan sama ihan sama. Haluan taas kovettaa itseni, jotta sopisin tähän maailmaan edes hitusen paremmin.

3 kommenttia:

  1. Oon miettiny ihan samanlaisia juttuja, et mitä tekee toiselle tekeekin oikeasti vaan itseään varten jne. Mutta nyt kun mulla on monta parasta ystävää niin en kyllä halua satuttaa niitä ihan vaan sen takia että niitä sattuis. Ihmisen täytyy vaan olla tarpeeks rakas että sen laittaa etusijalle.

    Se mitä oon ymmärtäny tän vuoden aikana on se että vaikka olis kuinka laiha, ihmiset ei ala ihailla sua sen takia. Ne ihailee sen takia jos jollain on upee vartalo ja myös suhtautuu siihen hyvin. Jos joku on tosi epävarma tai vähättelee itseensä kokoajan tai toisaalta on himo ylpee ja selvästi haluaa vaan esitellä itteensä, sillä ei oo mitään väliä miltä näyttää. Se riippuu ihan asenteesta miten muut näkee sut. Pakkohan se on myöntää että kyllä mäkin oon mielummin hoikka kun yhtään lihava ja ihailen enemmän hoikempia ihmisiä sillon kun mietin VAAN ulkonäköä. Mutta senkin oon kantapään kautta oppinu omassa elämässä et ei lähimpien kavereiden suhtautuminen muutu vaikka laihtuis 10 kiloa. Ei niitä kiinnosta se ulkonäkö enää.

    Kaikki jotka sut tuntee hyvin ja jotka susta tykkää niin niille on aivan sama ootko sen 60 kg vai 52 kg. Ne vaan saattaa huolestua, koska jopa se 60 kg on sun pituselle yleensä (riippuu tietysti vartalotyypistä) on aika vähän.

    VastaaPoista
  2. Hyvää Uutta Vuotta!! :)

    VastaaPoista
  3. Voi tuota nuoruuden itsekeskeisyyttä ja ulkonäkökeskeisyyttä.Ympärillä olisi laaja kohiseva maailma, täynnä elämysten mahdollisuuksia.

    VastaaPoista